logo

School and Education

Play it forward: Uniting Children of All Nations with a Universal Song for the Next Generations.

 

Elk jaar In 12 provincies verbinden 12 scholen  12 weken lang met 144 scholen in de wereld.         

Nederland als hart van en voor de wereld en de kinderen als Change Agents.

Play it Forward:  De kinderen laten spelenderwijs hun stem horen voor de wereld van nu en geven dit door aan de kinderen van de  toekomst d.m.v.  een Muziek/Videoboodschap.

WorldPeaceChild begeleid de scholen met een Muzikaal, Duurzaam, Educatief, Wetenschappelijk, Kunstzinnig, Audio Visueel en Multi-Media concept, waarbij de scholen worden begeleid in het productie proces en samenwerkingverband en in de verbinding met  een school in het buitenland en met 3 scholen in hun eigen gemeente. Zo onstaat er een wereldwijd Netwerk voor, door en met kinderen, met het oog op de kinderen van de toekomst.

De 3 finalisten van elke provincie die uitgekozen worden om hun  meest duurzame, inventieve, creatieve en inspirerende video en muziek boodschap voor de volgende generaties,  krijgen de mogelijkheid om zichzelf op een nationale TV te presenteren tijdens de landelijke uitreikingen. Al het werk wordt verzameld op CD albums en DVD producties en verwerkt in een Boek met tekst, tekeningen en illustraties.

Het spel ‘’Play it Forward’’ wordt als volgt doorgespeeld:

In 12 weken wordt het Play it Forward concept uitgelegd, begeleid, aangeleerd,  gevolgd en geproduceerd.. en in een paar weken werken ze naar een eindproductie met allerlei kunstzinnige vormen die wordt opgenomen met mobiele opname apparatuur en camera’s.  Daarna  wordt de WorldPeaceChild

Het hoofddoel van WorldPeaceChild is Kinderen in verbinding  brengen met een Boodschap voor de Aarde en de kinderen van de toekomst.

All of us should be involved in our own futures, to create a world that our children will want to live in. So…..Play it Forward

 

Kinderen leren in een aantal lessen hoe ze in samenwerking tot een eigen video en muziek productie komen.

Ze studeren een choreografie in van spel, dans en martial arts, schrijven hun eigen songtekst, maken hun eigen decor, creëren hun eigen styling, maken hun eigen boodschap voor alle kinderen in de wereld en komen samen tot een eindproductie (zie tekst en links hierna voor voorbeelden).

 Live Uitvoeringen door kinderen in Tibetaans en Hindi!

We hebben een aantal zeer bijzondere projecten gedaan met scholen en vele Tibetaanse en Indiase kinderen. We hebben opnames gemaakt van deze bijzondere kinderen die de song in hun eigen taal hebben leren zingen, dansen en uitvoeren. Ook hebben zij tekeningen gemaakt van hun gedachten over wereldvrede en verbondenheid, die weer worden doorgegeven aan de volgende kinderen en scholen in andere landen.

Wat een ervaring en wat een eer om dit samen met de kinderen en scholen te kunnen neerzetten! Zo hebben we ook samengewerkt met meer dan 500 Tibetaanse vluchtelingen die de song in het Tibetaans hebben uitgevoerd met eigen muzikanten en speciaal aangeleerde choreografie. Wij hadden de speciale eer om met vele kinderen van de Tibetan Children Village (in McLeod Ganj, Dharamsala, India, zie http://www.tcv.org.in/) samen te mogen werken in verband met ons wereldvrede project WorldPeaceChild.

Dharamsala-letterlijk 'rusthuis'-  is een plaatsje in het prachtige Himalaya berggebied van de noord- Indiase staat Himachal Pradesh. Dit bijzondere plaatsje fungeert al vele jaren als de verblijfplaats van vele Tibetaanse vluchtelingen, de Tibetaanse regering in ballingschap, Tibetaanse monniken en de Dalai Lama. De kinderen van de lower en upper TCV waar we afzonderlijke projecten mee hebben uitgevoerd, hebben letterlijk binnen een paar dagen de song, muziek, dans en speciale choreografie eigen gemaakt. Sterker nog: we hadden in feite maar enkele uren in die paar dagen, de performance met de Indiase kinderen is zelfs in een ochtend tot stand gekomen. Ongelofelijk...(zie de videos van de upper en lower TCV en de Indiase particuliere school hieronder).

Na deze performances zijn we inmiddels al gevraagd om iets soortgelijks neer te zetten in Oostenrijk, Canada, Amerika, Israël en Brazilië. We zijn dus naarstig op zoek naar sponsoren en investeerders die ons financieel willen ondersteunen om wereldwijd dit mooie vredesproject neer te zetten om de kinderen van de wereld met elkaar te verbinden!  Zie hier de beelden, deze geven gelijk een goede indruk wat er zoal mogelijk is op uw school, binnen uw organisatie of u leefgemeenschap! Ook in Nederland natuurlijk.. En uiteraard is er nog veel meer mogelijk met een goed budget en meer tijd...